Kamalduli kolostor Majk
Magyar English

I. ütem

A Majki remeteség esetében kutatások, értékfeltáró munkák vizsgálták, milyen értéket képviselnek a jelenleg csak adottságként meglévő épületek és környezetük, és milyen hasznosítás lenne a legmegfelelőbb az értékek bemutatására és védelmére.

Az épületegyüttes legnagyobb és talán legérdekesebb része a barokk főépület, a Foresteria. A cél egy komplex projekt megvalósítása, amely jelentős beruházási elemeket ötvöz korszerű, piacorientált üzemeltetési eszközökkel. A Foresteria épületének egységes helyreállítását tervezzük a műemléki értékek károsodása nélkül, programokra alkalmas terek bővítésével biztosítva a látogatószám növelésének, a turizmus fenntartható fejlesztésének lehetőségét.

Így tervezzük: A Foresteria épületének teljes szerkezeti és külső helyreállítását, a pince, a földszint, valamint a drogpadlás felújítását, műemléki rekonstrukcióját, belső-udvar felújítását; látogató központ és azzal összefüggő szolgáltatások elhelyezését. 
 


A pályázat alapadatai:
A pályázó neve: Műemlékek Nemzeti Gondnoksága
A projekt megnevezése: OroszlányMajk, volt kamalduli remeteség Foresteria épületének műemléki rekonstrukciója és turisztikai hasznosítása 
Operatív program: Közép-dunántúli operatív program.
Pályázat neve: 2.1.1/B-2f Régió arculatát meghatározni képes turisztikai vonzerők Közreműködő szervezet: Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
A támogatási szerződés hatályba lépésének dátuma: 2010. június 3.
A projekt befejezése: 2015. október 31.
A projekt összköltsége: 874.468.460,- forint
Megítélt támogatás összege: 874.468.460,- forint
Támogatás aránya: 100 %

Látogatói információk

A remeteség nyitva tartása:
Hétfő kivételével naponta 10–18 óráig.
TÁRLATVEZETÉSSEL látogatható minden egész órában!
Pénztárzárás és utolsó tárlatvezetés: 17 órakor. 
Nemzeti ünnepeken nyitva tartunk.
Elérhetőség: 34/ 560 - 690 (nyitva tartási időben)

A jegyárak a "LÁTOGATÓKNAK" menüpont alatt található!
 

Kérjük vegyék figyelembe az "AKTUÁLIS" menüpontunkat is!