Kamalduli kolostor

Grafikus változat

A környék látnivalói

A Közép-dunántúli Régióban az idegenforgalom kiemelt jelentőségű. A Balaton, a Velencei-tó, a Dunakanyar, a Bakony, a Gerecse és a Vértes hegység megannyi lehetőséget biztosít az idegenforgalomra, elsősorban a vízparti strandolásra, horgászatra, vadászatra, kirándulásra.

Emellett hét minősített borvidék, látogatható természetvédelmi területek, kiemelt műemléki épületegyüttesek, irodalmi és történelmi emlékek várják a látogatókat a térségben.

Látnivalók Komárom-Eszterom megyében

Komárom-Esztergom megye turizmusa szempontjából az egyik legfontosabb vonzerőt a térség történelmi, műemléki, vallási értékeinek programba fűzése jelenti. A Majki remeteség mellett a megyében mindenképpen érdemes megtekinteni:

- Oroszlány, Majk és Tatabánya kultúr- és ipartörténeti látnivalóit, köztük a bányászati bemutatót és skanzent Majkon és Tatabányán;
- a Komáromi erődrendszert (Monostori, Csillag és Igmándi erődök a magyarországi oldalon valamint a szlovákiai terület hasonló adottságú erődrészei) és a Komáromi Gyógyfürdőt;
- Tata belvárosát az Öreg-tóval, a Tatai várral, az Esterházy-kastéllyal;
- a Bábolna-Kisbér térségben kialakított Nemzeti Ménesbirtokot.

Látnivalók a régióban

A Közép-dunántúli régió sokszínű, különleges természeti és kulturális értékeivel izgalmas, keresett élményt, pihenési lehetőséget kínál a szabadidő tartalmas eltöltését, kalandokat és kihívásokat kereső vendégek számára.

A térség fő turisztikai adottságai, turisztikai attrakciók típusai a középkori városok, templomok, erődök és erődítmények, a kulturális örökséget bemutató múzeumok, régészeti lelőhelyek, különösen a Királyok Városában, Székesfehérváron és a Királynék Városában, Veszprémben.

Egyedi természeti jelenségek, összefüggő védelem alatt álló területek (vulkáni tanúhegyek, skarsztok, kőtengerek, barlangok, arborétumok, szurdokvölgyek, ritka növények, madarak, nemzeti parkok, natúrparkok), különösen a Vértesi Tájvédelmi Körzetben és a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban.

Élményszámba menő bor- és gasztronómiai élménytúrákat kínálnak a régió borvidékei, a Balaton-felvidéki, a Badacsonyi, a Balatonfüred-Csopaki, a Móri, az Etyek-Budai, a Neszmélyi és a Nagy-Somlói borvidék.

Látogatói információk

A remeteség nyitva tartása:
Hétfő kivételével naponta 10–18 óráig.
TÁRLATVEZETÉSSEL látogatható minden egész órában!
Pénztárzárás és utolsó tárlatvezetés: 17 órakor. 
Nemzeti ünnepeken nyitva tartunk.
Elérhetőség: 34/ 560 - 690 (nyitva tartási időben)

A jegyárak a "LÁTOGATÓKNAK" menüpont alatt található!
 

Kérjük vegyék figyelembe az "AKTUÁLIS" menüpontunkat is!